Sťažené prerezávanie zubov múdrosti

Zuby múdrosti „položený“ rastú osobitne

S vyvojom človeka a prechodom na mäkkú stravu sa ôsme zuby stali nepotrebnymi. Veľkosť čeľuste sa výrazne zmenšila. Preto sa zuby múdrosti prerezávajú s talkými ťažkosťami. Tento proces niekedy trvá 2 až 5 rokov a takmer vždy spôsobuje bolesť a neprijemnosti.

Možné komplikácie pri raste zubov múdrosti

  • Nedostatok miesta

    V tomto prípade sa osmička vel’mi ťažko prerezava ,správne, bez toho , aby ste sa ne posunuli ďalšie zuby v rade. Je tu veľa zubov a s tým sú spojené aj hygienické problémy.

  • V nepopravnom uhle

    Ak keď zub múdrosti rastie v nespravnom uhle alebo „leží “, pritlačí na susedné zuby a často ich poškodí. Aby sa to nesta „stoličku“, zub múdrosti treba vytrhnúť.

  • Zápal

    Ôsmy zub sa môže prerezať správne, ale v dôsledku zlej hygieny dochádza k zápalu. Ak sa proces nezastaví včas, bude potrebne zub odstrániť.

  • Zubný kaz

    Dlhé prerezávanie a zlá hygiena môžu spôsobiť zubný kaz na poslednej stoličke. V dôsledku ťažkého prístupu k takému to zubu je často nemožné vykonať vysokokvalitné ošetrenie a ôsmy zub musí byť odstránený.

  • Ak sa pri prerezávani zubu múdrosti cítite vážne nepohodlie, musíte sa poradiť s lekárom. Zubár vam opravi rtg snímok,zvolí vhodný lekársky zákroke bud’ urobi chirurgické uvoľnenie mäkkých tkanív pod anastezov alebo odstráni zub.

Navahajte si prísť na návštevu👨🏻‍⚕️. Spravíme Vám krásny úsmev!

Napíšte nám

a my Vás budeme kontaktovať